Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

TAI aastapreemia tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepale

Tervise Arengu Instituudi aastapreemia 2012 pälvis tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp.

Preemia määrati Piretile panuse eest tuberkuloosi ennetamisse ja selle ravi korraldamisse Eestis, samuti teadustegevuse eest – ta on viimasel kahel aastal olnud kaasautoriks seitsmele eelretsenseeritavates teadusajakirjades, sealjuures Lancetis, ilmunud artiklitele.

Piret töötab tuberkuloosiregistri juhatajana 2008. aastast. Tema entusiasm, järjekindlus ja eesmärkidele orienteeritus on teinud temast kõrgelt hinnatud kolleegi ning oma valdkonna vaieldamatu eksperdi, kelle poole nõu ning abi saamiseks ikka ja jälle pöördutakse.

Lisaks tuberkuloosiregistri juhtimisele on Pireti ülesanneteks ka tuberkuloosiravi korraldamisele kaasaaitamine ning erinevate tuberkuloosi ennetamisealaste tegevuste kaaskoordineerimine. Näiteks on ta osalenud aktiivselt uute integreeritud teenuste väljatöötamist tuberkuloosihaigetele, kellel on sõltuvusprobleemid ning kes vajavad samaaegselt mitut ravi.

Piret osaleb aktiivselt rahvusvahelises koostöös ning on hinnatud koolitaja. Seda eriti Ida-Euroopas. Samuti on Piret kaasatud erinevatesse Maailma Terviseorganisatsiooni ning teiste rahvusvaheliste organisatsioonide projektidesse. Ta on ka Tallinna Arstide Liidu juhatuse liige ning Eesti Kopsuarstide Seltsi liige. Kõige muu kõrvalt leiab Piret aega ka arstina töötamiseks.

Varem teaduspreemia nime kandnud tunnustust annab eelnenud aasta arendus- ja teadustegevuse eest välja TAI Teadusnõukogu juba alates 1995. aastast. Eelmisel aastal läks see Eesti Uimastiseire Keskuse teadur Katri Abel-Ollole.

Lisainfo

Maris Jakobson, Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik, 659 3906, 5302 2737, maris.jakobson@tai.ee