Statistika

Back

01. SEPTEMBER 2015

Ambulatoorsed vastuvõtud ja koduvisiidid, II kvartal 2015

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati arsti ambulatoorsete vastuvõttude ja koduvisiitide käesoleva aasta II kvartali andmed.

Arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv vähenes II kvartalis 0,5% võrreldes 2014. aasta sama perioodiga. Ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusis perearstidel 1,3% ning vähenes eriarstidel 1,8% ja hambaarstidel 1,7%.

Arstide koduvisiitide arv vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9%. Seejuures perearstide tehtud koduvisiitide arv vähenes 14%. Eriarstide koduvisiitide arv tõusis 23,8%, mis absoluutarvuna tähendab, et eriarstid tegid 343 koduvisiiti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud arsti vastuvõttude arv näitas, et 2015. aasta II kvartali arsti vastuvõttude arv vähenes võrreldes I kvartaliga 1,4%. See tähendab, et elimineerides erinevused kvartalite tööpäevade arvus ja regulaarselt korduvate hooajaliste tegurite mõjud, teostasid arstid II kvartalis vähem vastuvõtte kui I kvartalis. Vastuvõttude arv vähenes ka hambaarstidel (2,8%) ja perearstidel (2,5%).

10,3% rohkem tööd lisandus aga radioloogidel ja 5,3% onkoloogidel.