Statistika

Back

27. VEEBRUAR 2013

Avaldati 2012. aasta IV kvartali haiglaravivoodite statistika

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis on nüüd kättesaadav 2012. aasta neljanda kvartali haiglaravivoodite statistika.

2012. aasta neljanda kvartali lõpus töötas Eestis 60 haiglat, neist 26 olid hooldusravihaiglad ja 32 aktiivravi osutanud haiglad. Aasta jooksul on haiglate arv kasvanud kolme uue hooldusravihaigla võrra.

2012. aasta detsembri lõpu seisuga oli haiglates kokku 7377 ravivoodit. See on kolme protsendipunkti võrra suurem 2011. aasta detsembrikuu ravivoodite arvust. Hooldusravivoodeid oli erinevates Eesti haiglates möödunud aasta detsembris 1769. Seoses uute hooldusravihaiglate avamisega on vastavate ravivoodite arv ühe aasta jooksul kasvanud 13 protsendipunkti ja hospitaliseeritute arv ligi 16 protsendipunkti. Ligikaudu sama suur kasv on toimunud naha-suguhaiguste vooditel haiglaravi saanud patsientide arvus, kuigi ravivoodite arv sellel profiilil ei ole aasta jooksul muutunud. Kõigi haiglate peale kokku vähenes hospitaliseeritute arv 2012. aasta neljandas kvartalis võrreldes aasta varasema perioodiga veidi üle kahe protsendipunkti, aktiivravivooditel peaaegu nelja protsendipunkti võrra.

Patsientide arvu vähenemine aktiivravivooditel ja aktiivravivoodite arvu püsimine 2011. aasta lõpu tasemel tõi kaasa nii voodikoormuse kui voodikäibe vähenemise. Aktiivravivoodid olid 2012. aasta neljandas kvartalis üle kahe päeva vähem patsientidega täidetud kui aasta varem. Keskmiselt viibis haiglates aasta viimase kolme kuu jooksul ühe aktiivravivoodi kohta 11 patsienti.