Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Tervise Arengu Instituut alustab alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluse infopäevi

Tervise Arengu Instituut alustab infopäevi, kus tutvustatakse uut alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluse ravijuhendit ning programmiga „Kainem ja tervem Eesti“ arendatavaid teenuseid.

Infopäevadel räägitakse psühhiaatri, perearsti, psühholoogi, õe, sotsiaaltöötaja ja teiste spetsialistide rollist ja võimalustest panustada alkoholi liigtarvitamise vähendamisse Eestis.

2015. aasta lõpus valmis Tervise Arengu Instituudi juhtimisel ravijuhend „Alkoholitarvitamise häirega patsiendi käsitlus“ ning koos sellega ka peagi ravijuhendite nõukojas heaks kiidetav patsiendijuhend. Lähtuvalt ravijuhendist on arendamisel kaks alkoholi liigtarvitavatele patsientidele suunatud teenust - liigtarvitamise varajane avastamine ja lühisekkumine ning alkoholitarvitamise häire ravi. Teenuse osutajateks on sõltuvalt patsiendi probleemist kas üldarstiabi või eriarstiabi osutajad.

Infopäevale „Alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitlus – ravijuhendist praktikasse“ on oodatud perearstid, pereõed ja teised spetsialistid, kes võivad oma töös kokku puutuda alkoholi liigtarvitajatega.

Infopäev toimub 3. märtsil Tartus, 4. märtsil Tallinnas, 10. märtsil Pärnus ja 11. märtsil Jõhvis. Infopäevadel astuvad teiste hulgas üles psühhiaatrid Andres Lehtmets ja Teelia Rolko ning perearstid Ruth Kalda ja Helen Lasn. Registreerumine kuni 29. veebruarini siin.

Infopäevad korraldatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste „Kainem ja tervem Eesti" raames.

Lisainfo: Maris Jakobson, Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik, tel 5302 2737, maris.jakobson@tai.ee