Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Tervisedenduse konverents 2014: Liikudes tervise heaks

Sel aastal toimub traditsiooniline tervisedenduse konverents 6. juunil Pärnu Kontserdimajas. 2014. aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks ning seetõttu keskendume tänavusel konverentsil peateemana liikumisharrastusele.

Konverentsil anname ülevaate Eesti elanike liikumisharjumustest ning räägime liikumise ja tervise seostest nii läbi harjumuste kui ka krooniliste haiguste. Samuti tutvustame erinevaid võimalusi liikumisharrastusega tegelemiseks. Häid praktikaid kehalise aktiivsuse suurendamiseks erinevates elanikkonnarühmades tutvustavad Põhjamaade ja Eesti paikkondade esindajad.

Järjest rohkem koguvad populaarsust alternatiivsed tubakatooted (vesipiip, huuletubakas, e-sigaret jt) ja levib uskumus, et need ei ole tervisele nii kahjulikud kui tavasigaret. Konverentsil anname ülevaate alternatiivsete tubakatoodete levikust Eestis ja teiste riikide kogemustest nende piiramisel ning arutleme võimaluste üle kuidas seda ka Eestis teha.

Konverentsile on oodatud tervise ja liikumisharrastuse edendamisega seotud inimesed kohalikult ja riigi tasandilt, sh maakondade ja KOV-ide tervisenõukogude ja -komisjonide liikmed, haridus- ja teadusasutuste töötajad, ettevõtete ja MTÜ-de esindajad, tervishoiutöötajad ning meedia esindajad.

Konverentsi korraldab Tervise Arengu Instituut koos Eesti Haigekassa, Sotsiaalministeeriumi, Maailma Terviseorganisatsiooni Eesti esindusega, Eesti Tervisedenduse Ühingu, Eesti Olümpiakomitee ning Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnaga. 

Konverentsi päevakava ja registreerimise info: http://www.terviseinfo.ee/et/sundmused/details/982-tervisedenduse-konverents-2014-liikudes-tervise-heaks

Konverents on kõigile tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine hiljemalt 29. maiks.

Kohtumiseni konverentsil!