Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Noortemuusikaliga "Kevadine ärkamine" kaasneb õppematerjal

NUKU teatri, Tervise Arengu Instituudi ja Eesti Seksuaaltervise Liidu koostöös on valminud juhend uue muusikali „Kevadine ärkamine" teemade käsitlemiseks noortega, sh ka koolitundides.

Rokkmuusikal, mille tegevus leiab aset 1891. aasta Saksamaal, räägib noortest, kes meeleheitlikul ning kirglikul moel iseend ja oma seksuaalsust avastavad, samas kui neid ümbritseb ühiskond, mis rajaneb tabudel ja taunib kõike elavat ning tundelist.

Teemad, millele on pühendatud näidend ja muusikal, on ajakohased ka tänapäeval: teismeea seksuaalsus, lastevastane vägivald, soovimatu rasedus ja abort ning noorte toimetulekuraskused täiskasvanute juhitavas maailmas.

Muusikaliga kaasakäiva õppematerjali eesmärk ongi ärgitada nii noori kui õpetajaid mõttevahetusele ning olla abiks enesekohaste ja sotsiaalsete oskuste õppimisel inimese- ja ühiskonnaõpetuse-, või ka  ajaloo- ja kirjandustundides – seda nii põhikoolis ja gümnaasiumis, kuid ka väljaspool kooli.

Õppematerjali levitatakse tasuta. Juhend on virtuaalsena kättesaadav NUKU teatri kodulehelt. Õpetajad, kes soovivad saada juhendit trükiversioonina, palume sellest teada anda aadressil myyk@nuku.ee ning materjal saadetakse Teile postiga.

Lisanfo: