Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Suitsetamisvastane kontsertkampaania "OLE VABA"

Täna õhtul Tabasalu gümnaasiumis toimuva kontserdiga algav tuur kestab kokku veidi enam kui viis nädalat ja lõpeb 31. mail juba legendaarseks saanud katusekontserdiga välisministeeriumi sissepääsu katusel.  

Tuuri käigus külastatakse lisaks Tabasalule ka Kohilat, Viljandit, Pärnut, Kuressaaret, Kärdlat, Orut, Lood, Põltsamaad, Raplat, Haljalat, Räpinat, Antslat, Nõod, Otepääd, Tartut, Kohtla-Järvet, Kadrinat ja Võrut. 

Projekti eestvedaja, Tervise Arengu Instituudi koolitervise peaspetsialisti Kädi Lepa sõnul valiti tuuri jooksul külastatavad koolid välja eelkõige seni tervistedendavate koolide programmis osalenud koolide hulgast. „Kuna sellist projekti pole varem Eestis läbi viidud otsustasime alustada nendest koolidest, kus eeltöö on osaliselt juba tehtud,“ lisas Lepp 

Kontsertide piletihinna määrab iga kooli õpilasomavalitsus ise. Piletitest laekuv raha jääb aga sihtotstarbeliselt koolide enda käsutusse Selle eest saavad koolid osta spordi ja vabaaja sisustamise vahendeid, mis pakuksid vahetundidel ka õue suitsetama hiilivatele noortele põnevat alternatiivi.

Ansambel Terminaatori laulja Jaagup Kreemi sõnul on parim viis suitsetamisest loobumiseks teha seda üheskoos ja sõprade toel. „Kui on üheskoos otsustatud loobuda, siis välditakse ka kiusatust ja toetatakse teineteist rasketel hetkedel. Ka meie bändil pole see kergelt läinud, kuid käsi kibeleb sigareti järele, siis piisab teinekord ka kaaslase meeldetuletavast pilgust,“ lisas Kreem.

Paljudes tuuri käigus külastavates koolides toimuvad samaaegselt ka teavituskampaaniad, tervisenädalad ja mitmed teised tervislikke eluviise tutvustavad ja propageerivad üritused.

Suitsetamisevastast kontserttuuri toetavad Eesti Haigekassa ja Eesti Statoil.

 

Lisainfo:
Kädi Lepp
Tervise Arengu Instituudi
koolitervise peaspetsialist
55 612 608
kadi.lepp@tai.ee

Rain Veetõusme
Tervise Arengu Instituudi
avalike suhete juht
51 36 738
rain.veetousme@tai.ee