Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Algab Eesti elanike Tervisekäitumise uuring

Kuna küsimustik saadetakse vaid 5000 Eesti elanikule, on iga inimese osavõtt uuringust väga oluline. Mida suurem on vastajate arv, seda täpsemalt kirjeldavad tulemused Eesti inimeste tervisekäitumist ja nende suhtumist tervisesse.

 

Tervise Arengu Instituudi epidemioloogia ja biostatistika osakonna vanemteaduri Mare Tekkeli sõnul uuritakse Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus alates 1990. aastast ühiselt täiskasvanute tervisekäitumist - so tervist mõjutavaid tegureid, harjumusi, tõekspidamisi ja eluviisi. „Kuna uuring toimub sellel aastal juba kaheksandat korda, siis saame tulemusi võrrelda varasemate aastate omadega ning avastada nii õigeaegselt muutusi Eesti elanike tervisekäitumises. Samuti võimaldavad uuringutulemused võrrelda Eesti rahva tervisenäitajaid teiste meile lähedaste riikide rahva omadega,“ lisas Tekkel.

 

Tervise Arengu Instituut kutsub kõiki Eesti elanikke, kes saavad maikuu alguses Tervisekäitumise uuringu küsimustiku, selles tähtsas uuringus osalema. Vastates neile tervist puudutavatele küsimustele saavad inimesed selgema pildi ka oma tervisekäitumisest ning saavad mõtteid, kuidas muuta oma eluviisi veelgi tervislikumaks.

 

Uuringus osalejate nime ega muid isikuandmeid ei avaldata. Isikuandmed eraldatakse analüüsitavatest andmetest ning nad on kättesaadavad ainult mõnele uuringuga seotud teadustöötajale. Uuringu tulemused avaldatakse koondtabelitena, nii et vastaja isikut ei ole võimalik kindlaks teha.

  

Tervise Arengu Instituudi teadurid tänavad juba ette kõiki Eesti täiskasvanute tervise­käitumise uuringus osalejaid meeldiva koostöö eest!

 

Lisainfo:

Mare Tekkel

Tervise Arengu Instituudi

epidemioloogia ja biostatistika osakonna vanemteadur

6 593 944

mare.tekkel@tai.ee