Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Rahvusvahelise tubakast loobumise võistluse võitjad on selgunud

Tänavu kuuendat korda toimunud võistlusel osales Eestist 538 osavõtjat. Neist mehi 293 ja naisi 245. Võrreldes 2002 aastaga suurenes loobumisvõistlusest osavõtjate arv 30% võrra.

 

Suitsetamisest loobunud Heiko Leesment sai idee suitsust loobumiseks ajaleheartiklist. Tema sõnul oli loobumine kerge: "Midagi mu elus ei muutunud, ainult see, et üks igapäevane tegevus puudus," lisas Heiko.

 

Loobumisvõistlusel konkureerivad omavahel ka maakonnad. Juba teist aastat järjest oli kõige enam loobujaid Rapla maakonnast. Teisele kohale osavõtjate arvu osas jäi Tartumaa. Kolmandat kohta jagasid omavahel Harju, Pärnu, Saare ja Põlva maakond.

 

Tänavust võistlust toetasid Viimsi Tervis SPA Hotell, kelle poolt on auhinnaks 6000 krooni väärtuses ilu- ja raviteenuseid ja reisikorraldaja Cassandra, kes pani välja laevareisi Peterburi-Kroonlinn-Peterhof-Helsingi.

Igast võistluses osalenud riigist peaauhindade saajad osalevad ka regioonaalauhinna loosimisel, mis on 2500 USA dollarit ja rahvusvahelise superauhinna loosimisel, mis lleks on 10 000 USA dollarit.

 

Igale suitsetamisest loobujale on aga suurimaks võiduks parem tervis ja sigarettide arvelt säästetud raha.

 

Lisainfo:

Marika Ratnik

Tervise Arengu Instituudi

projekti “Tubakast Lahti” juht

50 42 406

marikar@tpu.ee