Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Reklaamikampaania suurendas AIDSi nõustamiskabinettide külastatavust

Juuli lõpus ja augustis Tervise Arengu Instituudi ja Clear Channel Estonia koostöös toimunud välireklaamikampaania eesmärgiks oli teavitada tallinlasi AIDSi nõustamiskabinettide asukohtadest ja kutsuda inimesi üles pöörama rohkem tähelepanu oma tervisele.

 

Tervise Arengu Instituudi arenduskeskuse juhataja Kristina Tautsi sõnul on suur külastatavuse kasv selgeks märgiks kampaania õnnestumisest, kuid kinnitab ka tõsiasja, et inimeste teadlikus HIV/AIDSi valdkonnas on suhteliselt madal ja igapäevaselt mõeldakse sellele ohule vähe. „Täna on esmatähtis viia inimesteni sõnum, et HI-viirus on juba ammu jõudnud täiesti tavaliste inimesteni ja selle saamiseks ei pea ennast sugugi võõra süstlaga süstima, piisab ka juhuslikust kondoomita seksist. Kui me vaatame aga statistikat, siis kõige kiiremini kasvab HI-viiruse levik just 15-24-aastaste naiste seas,“ lisas Tauts.

 

Oktoobris - novembris kavandab Tervise Arengu Instituut sarnaste teavituskampaaniate läbiviimist ka Tartus ja Pärnus ning eraldi tähelepanu pööratakse Tallinna ja Ida-Virumaa koolidele.

 

Tallinnas asuvad AIDSi nõustamiskabinetid aadressidel Paldiski mnt 62 ja Mardi tn 3.

 

Lisainfo:

Kristina Tauts

Tervise Arengu Instituudi

arenduskeskuse juht

51 41 516

kristina.tauts@tai.ee