Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Kinobuss asub võitlusse narkootikumidega

Tervise Arengu Instituudi Arenduskeskuse juhataja Kristina Tautsi sõnul suudab koolidele suunatud kampaania täita korraga mitut eesmärki. „Lisaks kampaania põhieesmärgile: teavitada koolinoori narkomaania ohtudest, pakutakse noortele võimalust tutvuda filmitegemise kunstiga ja jagada läbi selle omi mõtteid ka teiste Eesti noortega,” lisas Tauts.

 

Tautsi sõnul valiti MTÜ Kinobuss koostööpartneriks seetõttu, et Kinobuss pakub noortele vaba aja veetmiseks sisukat tegevust, mis on kõige parem lahendus noorte eemalhoidmiseks narkootikumidest. Samuti valmib tuuri tulemusena hulk noorte tehtud reklaamiklippe, mida instituut saab kasutada kevadesse planeeritud narkovastase reklaamikampaania raames.

 

Kinobussi peakorraldaja Mikk Ranna sõnul osaleb Kinobuss narkovastases projektis meelsasti, kuna Kinobussi meeskond on ise samuti narkootikumide vastane. ”Ma olen alati öelnud, et parem tehku noored filme, kui et nad tõmbavad mahajäetud bussipeatuses tobi, kõlgutavad jalgu ja kurdavad igavuse üle,” sõnas Rand.

 

Ta lisas, et kuna tal endal on neli alaealist last, teab ta hästi, kui raske on lastel tänapäeva tarbimisühiskonnas niiöelda ”õige” ja ”vale” vahel valida. ”Seepärast tuleks lapsi suunata, pakkudes neile tegevust. Aga mitte käia ja rääkida ainult kui halb midagi on, sellele alternatiivi pakkumata,” sõnas ta.

 

Narkovastane tuur Eestimaa koolides kestab 1.-30. novembrini. Tuur algab esmaspäeval Saaremaal Torgu põhikoolis ning läbib nelja nädala jooksul peaaegu kõik Eesti maakonnad. Kõige enam peatusi on Harjumaal ja Tallinnas. 

 

Koolides pakkub Kinobuss noortele peamiselt kahest osast koosnevat programmi. Vahetult peale koolipäeva lõppu saavad lapsed ja noored filmispetsialistide juhendamisel teha ise narkovastase sisuga reklaamklippe ja lühifilme. Peale seda näidatakse neile täispikka multifilmi „Karlsson katusel“, mängufilmi „Semu“ ja narkovastast õppefilmi „Sergei ja Boriss“.

 

NB! Kinobuss ja Tervise Arengu Instituut annavad ühise pressikonverentsi vahetult enne tuurile minekut, pühapäeval, 31. oktoobril kell 14 Tallinnas Saku suurhalli ees Kinobussis. Samas saab ka värskeid pilte Kinobussi töötoast.

 

Lisainfo:

 

Brita Merisalu
Tervise Areng Instituudi

Projektijuht

5276851

 

Anu Ernits

Kinobussi projektijuht

5222200