Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Avatakse kasikdiagnoosiga uimastisõltlastele loodud päevakeskus

Kaksikdiagnoosiga sõltlaste päevakeskus on mõeldud vaimuhaigetele, kellel esineb narkootikumide kuritarvitamine või sõltuvus. Keskuse eesmärk on psühhiaatrilise rehabilitatsiooniga parandada raskete psüühikahäiretega sõltlaste igapäevast toimetulekut, ennetada psühhoosi ägenemisi, vältida narkootikumide tarvitamist ja sõltuvushäirete tõusu vaimuhaigete hulgas.


Päevakeskuses hakkab viibima igapäevaselt orienteeruvalt 30 klienti. Iga päev viiakse läbi töö rehabilitatsioonimeeskondades, toimub grupi- ja tegevusteraapia, individuaalne nõustamine ja psühhoteraapia. Klientide osalemise kestvus rehabilitatsiooniprogrammis on individuaalne, kuid mitte vähem kui kaks kuud. Programmi lõpetanud isik peaks jätkama anonüümsete narkomaanide tüüpi eneseabigrupis, mille loomist päevakeskus plaanib toetada ja koordineerida.


Hoone korrastust rahastas Tervise Arengu Instituut 800 000 krooniga. Inventar soetatakse hanke käigus, Phare programmi raames. Keskusele on käesolevaks aastaks teenuse osutamiseks arvestatud ligikaudu 460 000 krooni ja kommunaalkulud katab Tallinna Linnavalitsus.

-------------------------------------------
Liina Laastik

Tervise Arengu Instituut
Infojuht
Hiiu 42, 11619 TALLINN
tel: 6 593 998
52 11 412
faks: 6 593 998
e-mail: liina.laastik@tai.ee
www.tai.ee; http://eusk.tai.ee