Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Selgusid noorte tervist edendavate ideede projektikonkursi võitjad

Nooremas vanusegrupis võitis Tääksi Põhikooli 8. klassi õpilase Siret Käo projekt „Piimapisik“. Teisele kohale tuli Eneli Kivi projektiga „Kõik uiskudele!“ Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi 9. klassist. Kolmandat kohta jäid jagama Osula Põhikooli 9. klassi õpilaste Maris Habe ja Elian Laksi projekt „Tule talvel õue!“ ning Koonga Põhikooli 6. klassi projekt „Selg sirgu!“, mille idee autor oli Triin Nõmm.

Vanemas vanusegrupis võitis Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilaste Irina Roosti ja Anna Dekelbaumi projekt „Mina valin tervise ja elu!“. Teisele kohale tuli Jelena Ivanova Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumi 12. klassist projektiga „Tervisekuu gümnaasiumis“. Kolmanda koha sai Jõhvi Gümnaasium 11. klassi õpilase Kadri Kivirann a projekt „Terves kehas terve vaim“.

Konkursi eesmärk oli väärtustada noorte seas positiivset ellusuhtumist ja tervist säästvat käitumist. Projektikonkursi võitjatele oli välja pandud lisaks projekti rahastamisele ka esemelised auhinnad. Autasustamine toimus Sotsiaalministeeriumi suures saalis ning kingitusi oli üle andma palutud ka sotsiaalminister Jaak Aab. „Äärmiselt hea meel näha, et noored mõtlevad enda ja oma sõprade tervise peale ja on välja pakkunud palju ideid, kuidas nad ise ja nende koolikaaslased saaksid tervislikumalt elada, “ ütles sotsiaalminister tervituskõnes noortele.

Sellel aastal esitati konkursile kokku 55 projekti igast Eestimaa otsast ning kõige olulisemate teemadena tõid noored välja tervisliku toitumise, liikumise värskes õhus ning pere väärtustamise.

Tervise Arengu Instituut korraldas teist aastat järjest ideeprojekti konkursi 12-18 aastastele koolinoortele. Projekti maksumus võis olla kuni 5000 krooni ning osalemise ainsaks tingimuseks oli, et noored ise pakuksid välja projekti idee, millega saaks teistele omavanustele edasi anda tervisesõnumi. Noorte poolt esitatud ja võitjaks osutunud projektid viiakse järgmise aasta kevadel ellu nende endi poolt ning Tervise Arengu Instituudi toetusel.

Pidulikku autasustamist toetasid ka Balbiino oma kohukestega ja Largo mahlad.

-------------------------------------------
Liina Laastik

Tervise Arengu Instituut
Infojuht
Hiiu 42, 11619 TALLINN
tel: 6 593 998
52 11 412
faks: 6 593 998
e-mail: liina.laastik@tai.ee
www.tai.ee; http://eusk.tai.ee