Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Parima koolisöökla konkursi võitis Urvaste Kool

Parima koolisöökla selgitas välja nii professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev kui ka koolilaste oma zhürii. Zhürii võttis hindamisel arvesse kokkade professionaalsust, eine uudsust, välimust, toidu sobilikkust, maitset ning toidu võimalikkust valmistada einet reaalselt koolitingimustes.

Professionaalse zhürii esimees oli restorani Beer-House peakokk Dmitri Rooz ja zhürii liikmed olid restorani Balthazar peakokk Sergei Trunov, Fazer Eesti teenindusjuht Linnu Laastik, TTÜ Toiduainete Instituudi assistent Sirje Jaansoo ja Electrolux Eesti peatehnoloog Astra Teelem. Tallinna erinevate koolide õpilastest koosnevat zhüriid juhtis UNICEF Eesti Rahvuskomitee esimees Elle Kull.

Konkursi finaali pääsesid kuus kooli, nende hulgas olid lisaks võitjale veel Antsla Gümnaasium, Jõhvi Gümnaasium, Kivi-Vigala Põhikool, Rõuge Põhikool ja Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikool. Võitja sai auhinnaks kahepäevase koolitusreisi Soome Electroluxi koolituskeskusesse.

Koolisöökla konkursi eesmärk oli propageerida tervislikku koolitoitu ning parimate näidete varal innustada ettevõtjaid oma tööd selles vallas täiustama. Konkursil said osaleda kõik Eesti üldhariduskoolide koolisööklad.
Koolisööklate konkursi korraldas Tervise Arengu Instituut ning võistlust toetasid Farmos, Tere, Unicef Eesti, Rakvere Lihakombinaat, Electrolux Eesti.