Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Algas uimastitevastane kampaania "Narkojutud ei lõpe kunagi hästi"


19. märtsil algas Tervise Arengu Instituudi uimastitevastane teavituskampaania „Narkojutud ei lõpe kunagi hästi”, mis kestab 9. aprillini. Kampaania on suunatud Eestis elavatele noortele ning hoiatab uimastite tarbimise tagajärgede eest.
Eestis on ligi 13 900 süstivat uimastisõltlast, neist enamus on alla 25 aasta vanused. Arvutused näitavad, et ühes kuus kulutatakse süstitavate uimastite hankimiseks kokku ligikaudu 176 miljonit krooni, see teeb aastas rohkem kui kaks miljardit. Neis jahmatavates numbrites ei kajastu uimastid, mida tarbitakse muul viisil, nagu näiteks kanep, ecstasy või kokaiin. Samas on üksnes vähesed sõltlased alustanud narkootikumide tarbimist süstimisest. Kampaania ülesanne on neid masendavaid arve vähendada ning suurendada nende noorte hulka, kes jätavad esimese sammu astumata.

Sageli ei arvestata uimastipruukimise võimalike tagajärgedega. Arvatakse, et nn peonarkootikumid (näiteks amfetamiin, ecstasy, GHB jne) ja kanep ei tee mõõdukal pruukimisel kurja ega tekita sõltuvust. Ei mõelda sellele, et ka uimastite ühekordsel proovimisel võivad olla väga rasked tagajärjed.

Kampaania eesmärk on ilustamata näidata, milleni võib viia uimastite juhuslik tarbimine. Pildikeel on jõuline ja mõtlemapanev ning kasutatud visuaalid üksnes peegeldavad tegelikkust.



Ka sel aastal suunatakse noored veebilehele narko.ee, sest asjatundlikkus uimasteid puudutavates küsimustes on tõhus kaitse nende tarbimise vastu.

Kampaania viiakse läbi kolmes Eesti piirkonnas - Tallinnas, Ida-Virumaal ning Tartus. Lisaks välimeediale ja telekanalitele jõuab see ka koolidesse, ühistransporti ja internetti.


Täpsem info:
Ann Virkus
Projektijuht
Tel: 659 3972
GSM: 5669 2205
E-post: ann.virkus@tai.ee