Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Valiti "Suitsuprii klass 2007/2008" võistluse tunnuslause ja tunnuslaul

Parimaks tunnuslauseks valiti „HOIA TERVIST, HOIA PAPPI, MUIDU KARJUD VARSTI APPI!“, mille esitas Tartu Veeriku kooli 8.a klass. Tunnuslaulude kategoorias tuli esikohale Saksa Gümnaasiumi 8.a klassi räpilugu „ÜTLE MIKS SIIS NII“. Tervise Arengu Instituudi arenduskeskuse osakonnajuhataja Aljona Kurbatova sõnul laekus konkursile töid kokku rohkem kui viiekümnelt klassilt üle Eesti. „Kuna laekunud oli väga palju erinevaid ja huvitavad töid, siis oli ¾üriil valiku tegemine väga raske. Kasutatud oli erinevaid eneseväljendusvorme, tööde hulgas leidus nii filme, animafilme kui plakateid. Lisaks olid õpilased esitanud erinevates muusikastiilides laule, nagu näiteks räpp, rock, rahvalaulud, laulud lastelaulude viisil, isamaaliste laulude viisil jne“ lisas Kurbatova.

Korraldajate poolt on tunnuslause konkursi võitjatele välja pandud 3000 krooni, mille abil on neil võimalik korraldada klassiekskursioon või midagi muud huvitavat. Tunnuslaulu võitjatele on klassiürituse korraldamiseks auhinnaks 5000 krooni. „Esikoha saavutanud tunnuslause ja tunnuslaul leiavad olulise koha järgmise õppeaasta Suitsuprii klassi võistluses ja sellega seonduvates materjalides. Kindlasti püüame leida ka teise ja kolmanda koha pälvinud lauludele ja lausetele kasutusvõimalusi Suitsuprii klassi võistluse raames ja muude tubakaga seotud üritustega seoses“, sõnas Kurbatova.

Omaloomingu konkursi ¾üriisse kuulusid Vähiliidu tegevdirektor Maie Egipt, Tervise Arengu Instituudist arenduskeskuse osakonnajuhataja Aljona Kurbatova, tubaka valdkonna ekspert Kristel Ojala, toitumisekspert Tagli Pitsi ja paikkonna arengu spetsialist Triin Lepp.

Parim tunnuslause:
II koha pälvis Saku Gümnaasiumi 10.a klass lausega “SA POLE ÜLDSE LAHE, KUI ON KÜLJES SUITSUPAHE!“ Selle klassi ergutusauhinnaks on 1500 krooni.

III koha sai Taebla Gümnaasiumi 12. klass lausega „RIKKUS, ILU ON SUL NII, KUI SA OLED SUITSUST PRII!“ Ergutusauhind sellele klassile on 1000 krooni, mille abil oma klassiga midagi huvitava ette võtta.

Parim tunnuslaul:
II koha laul on tehtud Jüri Gümnaasiumi 5.a klassi poolt, pealkirjaga „PÄH SUITSULE“ (Põdral maja metsa sees viisil). Selle klassi ergutuseks on 2000 krooni.

III koha saavutas Narva Peetri Kooli 7.b klass lauluga „ОБРАЩЕНИЕ КО ВЗРОСЛЫМ“. Neil on võimalus oma klassile korraldada üritus 1500 kroonise ergutusauhinnaga.