Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Konkursside TEIP ja Söögivahetund parimaid autasustatakse noorte infomessil Teeviit

Tervise edenduslik ideeprojekt ehk TEIP on suunatud koolinoortele, kes mõtleksid ise välja tervist edendava idee ja selle siis Tervise Arengu Instituudi abiga omavanustele noorte seas ellu viiksid. Sellel aastal toimus TEIP konkurss neljandat korda ja kokku laekus 41 projektiideed erinevatest koolidest üle Eesti.

Põhikooli kolm parimat projekti:
1. Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium, 9A klassi projekt „Terves kehas terve vaim!“. Projektijuht Darja Vassiljeva.
2. Osula Põhikooli 7 klassi projekt „Uus elu“, projektijuht Mattias Loos
3. Keeni Põhikooli Õpilasesinduse projekt „Seiklus terviserajal“

Gümnaasiumi kolm parimat projekti:
1. Loksa 1. Keskkooli tervisenädal, projektijuht Reesi Kuslap
2. Kohtla-Järve Ühisgümnaasium, 10C klassi project “Avasta tervislik silmaring”, projektijuht Anna Silman
3. Kohtla-Järve Vene Gümnaasium, 10 klassi project “Tervisepäevad looduses”, projektijuht Ilja Da¹kin

Kui antud projekte analüüsida, siis kõige tähtsamaks hea tervise alustalaks peeti toitumist kuna on ju teada, et õige toitumine on tervise alus.
Teine oluline mõte, mis projektidest läbi kumas, oli liikumine. Vähene liikumine on ju kõigile noortele teada üks ühiskonna suur probleem. Tehnika, meedia-ja meelelahutuse arenemine on jõudnud sellisesse punkti, et meie lapsed meelsamini istuvad arvutite-telekate taga, kui mängivad ja liiguvad õues. Ka lapsed on siinkohal probleemi märganud. Palju projekte oli seotud just sellega, et minna tubadest välja värske õhu kätte ja liikuda ning teha seda kogu klassiga.

Niisiis tundub, et järgmine aasta tuleb neis eelnimetatud koolides väga põnevad ja tervisest pakatavad päevad. Ka järgmisel aastal loodame, et vahvaid projekte laekub palju aga siis juba täiesti uute teemadega.

Autasustamine toimub 29. novembril Eesti Näituste messikeskuses noorte infomessil TEEVIIT sotsiaalministri Maret Maripuu osavõtul.