Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Pressiteade "Parim koolisöökla 2008"

Tervise Arengu Instituut kuulutab välja üleriigilise konkursi „Parim koolisöökla 2008”, mille finaal toimub novembrikuus messil Tallinn FoodFest 2008. Konkursil võivad osaleda kõik koolisööklad. Konkurss toimub juba kolmandat korda, eelmise aasta konkursi võitja oli Kivi-Vigala Põhikool.

Parima koolisöökla konkursi eesmärk on propageerida tervislikku koolitoitu. Konkursi parimate näidete varal innustatakse koolide toitlustajaid pakkuma kvaliteetsemat ja mitmekesisemat koolitoitu, parandades oma retsepte ning tõstes toitlustajate kvalifikatsiooni. Lisaks on konkursi eesmärgiks pöörata ühiskonna tähelepanu tervisliku koolitoidu teemale ning tunnustada head tööd tegevaid koolide toitlustajaid.

Parima koolisöökla konkurss toimub kolmes voorus. Esimeses voorus esitavad koolisööklad maakondlikule konkursile koolilõuna menüüd ja täidavad kooli puudutava küsimustiku. Selle põhjal valitakse igast maakonnast need koolid, kes pääsevad järgmisesse vooru. Teise vooru käigus analüüsib ¾ürii menüüde toitaine- ja energiasisaldust ja külastab sööklaid kohapeal ning valib lõppvõistluse 6 finalisti. Võistluse finaal toimub 1. novembril messil Tallinn FoodFest 2008, kus iga koolisöökla võistkonna tööd hindab professionaalidest ¾ürii. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 30. aprill. Konkursi tingimused on üleval veebileheküljel www.terviseinfo.ee

Lisainfo:
Tagli Pitsi
toitumise spetsialist
Tervise Arengu Instituut
tel 659 3971
tagli.pitsi@tai.ee 

Helen Noormets
kommunikatsiooniosakonna juhataja
Tervise Arengu Instituut
tel 659 3987
gsm 562 40735
helen.noormets@tai.ee