Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Pressiteade: algab HIV teavituskampaania "Sinuga seda ei juhtu?"

Tänasest algab Tervise Arengu Instituut HIV-teemaline teavituskampaania "Sinuga seda ei juhtu?", mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust kondoomi kasutamise olulisusest, seda eriti juhusuhetes.

Kampaania keskendub eelkõige seksuaalselt aktiivses eas meeste teavitamisele. Vastavalt uuringutele on meestel võrreldes naistega rohkem juhusuhteid ja seksuaalpartnereid, samas on nende teadmised HIV levikuteedest madalamad. Eesti HIV-i nakatunutest on valdav enamus mehed, alates 1988. aastast kuni 2007. aasta lõpuni on meeste seas kokku registreeritud 4439 HIV-kandjat ning naiste hulgas 1922. Samas testivad mehed end võrreldes naistega HIV suhtes oluliselt vähem. On mõtlemapanev, et kuigi HIV Eestis omasoodu levib, ei kasuta 57% noori
(19-29aastaseid) kõikides juhuslikes seksuaalvahekordades kondoomi. 46% samas vanuses meestest ei võta aga suguhaiguse kahtluse korral üldse midagi ette.

Kampaania materjalid paigaldatakse Statoili teenindusjaamadesse üle Eesti, lisaks jagatakse materjale ka korvpalli meistriliiga play-off mängudel. Kampaania plakatid on väljas bussipeatustes ja muudel välimeedia pindadel nii Tallinnas, Ida-Virumaal kui Tartus, kampaania klipp jookseb TV3 ja TV6 telekanalites ning kaasatud on ka mitmed eesti- ja venekeelsed raadiojaamad.

Kampaania materjalid, teleklipi ning rohkem infot HIV ja AIDSi kohta leiab veebiaadressil www.hiv.ee. 


Lisainformatsioon:

Ann Virkus
projektijuht
Tervise Arengu Instituut
tel: 659 3972
GSM: 5669 2205
e-post: ann.virkus@tai.ee 

Helen Noormets
kommunikatsiooniosakonna juhataja
Tervise Arengu Instituut
tel: 659 3987
GSM: 562 40735
e-post: helen.noormets@tai.ee