Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Konkurss Söögivahetund - tervislikuma koolilõuna huvides

Tervise Arengu Instituut (TAI) korraldab ka sel aastal õpilaste loovtööde konkursi "Söögivahetund", mille teema on tänavu „Mis on minu jaoks koolilõuna juures oluline?“. Konkursi eesmärk on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja innustada koolitoitlustajaid muutma koolisööklate toitu mitmekesisemaks ning tervislikumaks, arvestades laste mõtteid ja soovitusi.

Lisaeesmärgiks on tekitada kooliõpilaste ja ühiskonna seas positiivset diskussiooni, milline peaks olema tervislik koolitoit.

Konkursile oodatakse 24. oktoobriks 1.-12. klasside võistlustöid (nooremas vanuserühmas plakat, keskmises ajaleht ja vanemates klassides video). Võitjate nimed avalikustatakse www.terviseinfo.ee hiljemalt 1. detsembril ning võitjaid teavitatakse isiklikult meili teel. Parimate töödega konkursil osalenud õpilased saavad auhinnad (kunstitarvete komplekt, diktofon ja digitaalne fotoaparaat ning videokaamera). Õpilaste töid kasutatakse võimalusel Toidumessil, Teeviidal, virtuaalnäitusena kodulehel www.terviseinfo.ee ja trükiste valmistamisel.

Konkursi täpsemad tingimused leiab aadressilt www.terviseinfo.ee

Konkurss „Söögivahetund“ toimub juba teist aastat. Konkurss lükati esmakordselt käima 2007. aastal ning osutus koolinoorte seas äärmiselt populaarseks. Eelmisel aastal laekus TAI-le konkursi raames 196 joonistust ning 37 videot või PowerPoint esitlust. Paralleelselt “Söögivahetunniga” toimub ka koolide sööklate kooliperedele mõeldud võistlus „Parim koolisöökla 2008“.

Aet Truu
TAI avalike suhete nõunik
6 593906
51 08854