Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

TAI-s toimub rahvusvaheline seminar C-hepatiidi teemal

9. - 10. veebruarini toimub tervise Arengu Instituudis (TAI) Rootsi Instituudi 6. rahvusvaheline C-hepatiidi teemaline seminar.

Seminar toimub Wisby programmi raames, mis teiste projektide hulgas tegeleb ka C-hepatiidi viiruse uurimisega Eestis, Lätis, Venemaal, Valgevenes ja Rootsis.

Seminaril arutatakse C-hepatiidi viiruse omadusi ja sellest põhjustatud haiguse kulgu, ravi, levimust ning molekulaarset epidemioloogiat ehk seda, millised viiruse tüved ringlevad Baltikumis ja sellega piirnevatel aladel.

Eestis on C-hepatiidiga nakatunud hinnanguliselt 1% inimesi ning kogu maailmas 3%. C-hepatiidi viirus on Eestis peamiseks põhjuseks kroonilise hepatiidi väljakujunemisel.

C-hepatiit on maksapõletik, mida tekitab C-hepatiidi viirus ehk HCV. C-hepatiidi viirus levib peamiselt nakatunud vere kaudu (näiteks ühiste süstalde või nõelte kasutamine narkootikumide süstimisel), viiruse ülekandeks piisab isegi ühest veretilgast. Haiguse seksuaalsel teel levimist esineb harva. C-hepatiidi viirusega nakatumise vastu vaktsiini ei ole.

Pressiteatele on lisatud päevakava.