Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Kutse briifile: HIV levimus Eestis, prognoosid aastani 2015 ning võrdlus teiste Baltimaadega

Reedel, 15. mail kell 10 tutvustatakse Sotsiaalministeeriumis värskemaid HIV valdkonna uurimuste tulemusi ning tehakse ettepanekuid edasise tegevuse osas.

Uurimused otsisid vastuseid küsimustele kui suur on hetkel Eestis HIV-sse nakatunute hulk, kuidas see arv tõenäoliselt muutuma hakkab ning kui paljud inimesed võiksid ravist abi saada.

Kokkuvõtted uurimustest “HIV levik Eestis ja võimalikud prognoosid aastani 2015” ja ”HIV ja teiste nakkuste levimus ning riskikäitumine süstivate narkomaanide hulgas Lätis, Leedus ja Eestis 2007. aastal” teevad Sotsiaalministeeriumi terviseinfo ja analüüsi osakonna analüütik Taavi Lai ja Tervise Arengu Instituudi ekspert Kristi Rüütel. Küsimustele vastavad ka Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Ülla-Karin Nurm ja Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse.

Uuringute esitlusel osalevad lisaks Eesti HIV-positiivsete Võrgustiku (EHVP) esindajad, kes esitavad oma ettepanekud edaspidiste tegevuste osas HIV valdkonnas.

Briif toimub Sotsiaalministeeriumi pressiruumis (Gonsiori 29, I korrus).
Kõik ajakirjanikud on oodatud!

Eelinfoks veel:
Pühapäeval, 17. mail on rahvusvaheline AIDSi ohvrite mälestuspäev, sel puhul korraldab EHVP Tallinnas, Tammsaare pargis kella 12 traditsioonilise mälestuspäeva ürituse.