Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

TAIs on avatud plakatinäitus "Milline on parem kool/ lasteaed"

Tervise Arengu Instituudi (TAI) fujaees on avatud plakatinäitus, kus lapsed on kujutanud oma nägemust sellest, milline peaks olema üks hea lasteaed või kool. Esindatud on nii päris pisikeste, 3-4-aastaste laste, kui juba põhikoolis käivate noorte tööd.

Tänavu kevadel kuulutas Schools For Health in Europe (SHE) juhtkomitee välja plakatikonkursi kõikide liikmesriikide lastele ja noortele teemal „Milline on parem lasteaed“ või „Milline on parem kool“. Eestis koordineeris konkurssi TAI. Tegemist oli esimese konkursiga, kus said osaleda ainult Tervist Edendavad Lasteaiad ja Tervist Edendavad Koolid.

Plakateid laekus kokku 30, neist 18 lasteaedadest ja 12 koolidest. ®ürii, mida juhtis
TAI kooliealiste laste ja noorte tervise peaspetsialist Siivi Hansen, valis töödest välja parimad, mis esindasid Eestit juunis Vilniuses toimunud kolmandal Euroopa tervist edendavate koolide konverentsil „Paremad koolid läbi tervise“.

Postreid kasutati konverentsisaalide dekoreerimiseks ja konverentsimaterjalide illustreerimiseks. Vilniuse konverentsile valitud postreid võib SHE sekretariaat kasutada ka oma väljaannetes. Kindlasti leiavad need edaspidi kasutamist ka TAI poolt.