Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Koolisööklate tase muutub iga aastaga paremaks

Kolmapäeval, 4. novembril selgub toidumessil Tallinn FoodFair Eesti parim koolisöökla 2009.

Lõppvõistlusel hakkavad omavahel mõõtu võtma seitse kooli: Kivi-Vigala Põhikool, Kõrveküla Põhikool, Paikuse Põhikool, Saku Gümnaasium, Tallinna Arte Gümnaasium, Tallinna Pae Gümnaasium ja Õismäe Kool. Etteantud aja, ca 2 tunni ja 10 minuti jooksul tuleb kokkadel valmistada nende koolis pakutav tavapärane koolilõuna ning lisaks roogi nii, et kokku valmiks igal võistkonnal supp, praad ja magustoit. Valmistatava koolilõuna energia- ja toitainesisaldus peab vastama etteantud nõudmistele. Iga roog serveeritakse kohtunike poolt ettenähtud ajal, ajagraafikust kinnipidamist hinnatakse.

Esimeste voorude tulemusi kokkuvõtvalt kommenteerides sõnas Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, et selle aasta võistlus on algusest peale olnud väga tasavägine. „Menüüd on tänavu oluliselt paremaks muutunud. Üldse on koolide tase iga aastaga tõusnud ja ühtlustunud. Kõik osalenud koolid on tunnustust väärt.“

Samaaegselt koolisööklate finaaliga toimub ka seminar koolitoitlustajatele, kus saab kuulata ettekandeid menüüde koostamisest, puu- ja köögiviljadest laste toidus aga ka tervisekaitsenõuetest ja kehtivatest määrustest ning nende rakendamise kogemustest.

Parima koolisöökla selgitab välja professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev ¾ürii. Konkursi võitja meeskonnale on Elektrolux Eesti auhinnaks välja pannud kahepäevase koolitusreisi Helsingisse Gastro messile. Eelmise aasta parima koolisöökla tiitel läks Jüri Gümnaasiumile Harjumaal.

Koolisöökla konkursi finaal toimub kolmapäeval, 4. novembril Eesti Näituste messikeskuses. Võistluste avamine on kell 14 ning lõputseremoonia algab orienteeruvalt kell 18. Seminari algus on kell 12.

Tervise Arengu Instituut korraldab parima koolisöökla konkurssi tänavu neljandat korda.