Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Ajakirja Sotsiaaltöö põhiteemaks on laste olukord Eestis

Trükist on tulnud ajakirja Sotsiaaltöö uus number, mille põhiteema on seekord laste olukord Eestis. „Poliitikute suust kuuleb sageli, et lapsed on meil kõige tähtsamad, kuid kas seaduste-määruste koostamisel mõeldakse lastele piisavalt ja kui kaitstud on lapsed rasketel aegadel,“ viitab eessõnas toimetaja Hille Tarto. Tegelikku olukorda maal ja linnas kommenteerivad maakondade sotsiaaltöötajad: kui palju on vähekindlustatud peresid ja mida teevad omavalitsused, et laste suvi oleks ka majandussurutise ajal sisukas ja kõigil kõht täis.


Anniki Tikerpuu ja Andra Reinomägi Sotsiaalministeeriumist kirjutavad laste õiguste tagamise strateegiast, mis pole vastanud ootustele. Tervise Arengu Instituudi spetsialistid Karin Streimann, Liana Varava ja Siivi Hansen selgitavad laste heaolu rubriigis kellele ja milleks on vaja tervist edendavat kooli ja lasteaeda.
Uudne ja hea on aga psühhiaater Anne-Daniel Karlseni laste ravikodude Eestisse rajamise mõte. Lisaks jutustab Merike Petersoo vabatahtlikest õdedest-vendadest Tartu Tugikeskuses ning Kärt Mere sellest, kuidas Nõmme Lastekaitseliidu projekt „Paremaid oskusi iseseisvaks eluks” on õnnestunud.

Lisaks leiab ajakirja uuest numbrist pikema intervjuu hiljuti juubelit tähistanud Tallinna ülikooli sotsiaaltöö instituudi professori Taimi Tulvaga. Samuti on ära toodud Eesti tööturu- ja sotsiaalpoliitika analüüs Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioonilt (OECDE) ning ülevaate puuetega täiskasvanute ja nende pereliikmete uuringust, mis viidi Sotsiaalministeeriumi poolt läbi 2009. aastal.

Meeldivat lugemist!