Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Seminar uurib alkoholi ja alkoholireklaami mõjusid ning kahjusid

Tervise Arengu Instituut korraldab teisipäeval, 16. novembril Tallinnas avaliku seminari, kus erinevad eksperdid annavad ülevaate alkoholi mõjudest ning analüüsivad, kuidas reklaamid mõjutavad inimeste alkoholi tarvitamist.

Seminaril "Alkohol - terviseks? Alkoholi mõjud tervisele ja alkoholireklaami mõjud tarbimisele" välisesineja on Maailma Terviseorganisatsiooni Euroopa regiooni programmijuht dr Lars Moller, kes räägib suundumustest Euroopa riikide alkoholipoliitikas.


Esmakordselt tuleb esitlusele uuringufirma TNS Emor poolt läbi viidud alkoholireklaamide sisuanalüüs. Alkoholireklaamide teemal kõneleb lisaks Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste, kelle ettekande teemaks on ”Alkoholireklaami regulatsiooni ja järelvalve võimalikkusest Eestis”.

Seminaripäeva esimene pool on pühendatud alkoholi mõjudele ning sellest räägivad Tartu Ülikooli psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro, Sotsiaalministeeriumi vanemanalüütik Taavi Lai ja Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi vanemarst Jana Tuusov. Seminari täpsema päevakava leiab Tervise Arengu Instituudi kodulehelt www.tai.ee

 

 

Alkoholiseminar toimub käimasoleva alkoholi liigtarvitamist ennetava kampaania ”Terviseks?” raames ning on mõeldud kõigile, kes soovivad kaasa mõelda ja rääkida Eesti alkoholipoliitika kujundamisel ja alkoholikahjude ennetamisel.

Seminar toimub kell 10-16 Swissotel Tallinnas (Tornimäe 3). Lõunapausil, kell 12-12.45 võimalus intervjuudeks.

Seminari toimumist rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi ”Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010-2011” raames.