Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Gruusia esileedi esineb videotervitusega Euroopa HIV-i konverentsil Tallinnas

Gruusia presidendiproua Sandra Elisabeth Roelofs teeb tänavu 25. kuni 27. maini Tallinnas toimuva Euroopa HIV-i konverentsi raames videopöördumise ligi 500 osalejale. Konverents keskendub HIV-i ennetustöö ja terviseteenustega seotud väljakutsetele ning saavutustele Ida-Euroopa riikides. Rahvusvahelisel konverentsil osaleb poliitikuid, avaliku sektori töötajaid, HIV programmide juhte, kodanikeühenduste ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajaid, teadlasi, HIV-iga elavaid inimesi ning teisi valdkonnaga kokkupuutuvaid inimesi Euroopa ja Kesk-Aasia riikidest.


Proua Roelofs valiti tänavu märtsis Maailma Terviseorganisatsiooni Euroopa piirkonna hea tahte saadikuks. Oma värskes rollis on tema eesmärgiks toetada organisatsiooni aastatuhande arengueesmärkide saavutamist tervise vallas. Hea tahte saadikuna keskendub proua Roelofs muuhulgas ka HIVi ennetamisega seotud väljakutsetele.

Gruusia esileedi on humanitaartööga kokku puutunud juba üsna varasest east alates. Kahe lapse emana ning diplomeeritud meditsiiniõena tunneb ta suurt huvi emaduse ja laste terviseküsimuste vastu. Ta on algatanud mitmeid terviseedendusprojekte Gruusias ning osalenud rahvusvahelistes ettevõtmistes, mis on eelkõige seotud HIV-i ja AIDS-i ning tuberkuloosi küsimustega.

Konverentsi „HIV in European Region - unity and diversity“ korraldab Tervise Arengu Instituut koostöös Euroopa Liidu Tervise ja Tarbijaküsimuste Rakendusameti (EAHC), ÜRO Narkomaania ja Kuritegevuse Büroo (UNODC), Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC), Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO), ÜRO HIV- ja aidsivastase programmi (UNAIDS), Põhjamõõtme rahvatervise ja sotsiaalse heaolu partnerluse (NDPHS) ning teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega. Konverentsi põhirahastaja on Euroopa Liidu Tervise ja Tarbijaküsimuste Rakendusamet.

Konverentsi korraldamist toetavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Ameerika Ühendriikide Suursaatkond Eestis ja koalitsioon „Ettevõtted HIV vastu“, eelkõige TBWA/Guvatrak, Coca-Cola Baltikum, Rimi Eesti Food, DHL Estonia, Radisson BLU Hotell Tallinn,TNS Emor.

Konverents toimub Nokia Kontserdisaalis.

 

Lisainfo:

Helen Noormets, kommunikatsiooniosakonna juhataja, 659 3987, helen.noormets@tai.ee.