Uudised

Back

Uudis

08. AUGUST 2018

Tallinna elanikke teavitatakse HIV testimise ja nõustamise võimalustest

15. augustist kuni 28. augustini korraldab Tervise Arengu Instituut Tallinnas anonüümsete AIDSi nõustamiskabinettide reklaamikampaania.

Kampaania eesmärgiks on teavitada Tallinna elanikke tasuta ja anonüümsetest HIV testimise võimalustest, anda teavet nõustamiskabinettide asukohtadest ning kutsuda anonüümsetesse AIDSi kabinettidesse ennast testima võimalikult palju kliente.
Kampaania raames on reklaamid üleval bussides ja piilaritel, kus on näidatud nõustamiskabineti asukoht, aadress ning telefoninumber, reklaamid on väljas  eesti keeles.

Käesoleva aasta esimesel poolaastal nõustati Eesti anonüümsetes AIDSi nõustamiskabinettides kokku 3211-t klienti. Kuue esimese kuuga avastati kabinettides 107 HIV positiivset, kellest 65 olid veenisüstivad narkomaanid.
AIDSi nõustamiskabinettide külastatavus Tallinnas pidevalt tõuseb. Tallinna anonüümseid nõustamiskabinette külastas esimesel poolaastal 1934 klienti., mis on pea 600 võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Kuude lõikes on sellel aastal väikene langus toimus juunis, kui nõustamiskabinettides nõustati 245 klienti. Kõige enam inimesi (477) käis kabinettides eelmise aasta novembris, kõige vähem (169) aga 2003. aasta septembris.
Eestis on hetkel kuus anonüümset AIDS-i nõustamiskabinetti. Kaks neist asuvad Tallinnas (Paldiski mnt 62 ja Mardi tn 3), üks Tartus, Narvas, Pärnus ja Kohtla-Järvel. HIV testi on võimalik teha veel Noorte nõustamiskabinettides, perearstide ja eriarstide juures.