Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Suitsetamist saab vähendada kohalikus koostöös

Teabepäeva eesmärgiks on leida võimalusi erinevate eluvaldkondade koostööks suitsetamise piiramisel. Osalema on kutsutud nii haridus-, sotsiaal- kui meditsiinitöötajad, kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate ning mitmete teiste eluvaldkondade esindajad, kes vähemal või rohkemal määral puutuvad kokku tubakatoodete müügi, tarbimise ja sellest tulenevate tervisekahjustustega.

 

Teabepäeva kaugemaks eesmärgiks on luua kohalik initsiatiivgrupp, kes kaardistaks ja jälgiks olukorda maakondlikul tasandil ja leiaks ühiselt võimalusi tubakatarbimise piiramiseks.

 

Tubakakasutamise karmistamise  vajadus on otseselt seotud inimeste tervise, eluea ja majandusliku heaoluga ning kindlasti ei tohiks seda käsitleda kui suitsetajate diskrimineerimist. Tubakakasutamise vähendamine ja suitsuvaba keskkonna laiendamine toetab inimõigust hingata suitsuvaba õhku.

 

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on Kesk- ja Ida- Euroopa riikides tubakatarbimine täiskasvanud elanikkonna seas kasvanud, samas Lääne-Euroopa riikides tarbimine kahanemas. Ohu märgiks on aga fakt, et nii Eestis kui ka Euroopa riikides, kasvab eelkõige laste ja noorte, eriti neidude, tubakatarbimine.

2003.a. rahvusvahelise uuringu “Noored ja tubakas” andmetel on 90%-l 13-15 aastastest Eesti kooliõpilastest kokku puutunud tubakasuitsuga.

 

 

 

Lisainfo:

Kädi Lepp

Tervise Arengu Instituudi

koolitervise peaspetsialist

Kadi.Lepp@tai.ee

55 612 608