Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Kinobussi narkoennetuslik tuur kujunes üle ootuste edukaks

Kogu tuur kujunes üle ootuste edukaks. Tuurist sai osa ca 5000 last, kelle tegevuse tulemusena valmis ühtekokku enam kui kahe tunni jagu ennetuslikke anima- ja lühifilme.

 

Kinobussi projektijuhi Anu Ernitsa sõnul oli tuur ka paljunäinud bussimeeskonnale üllatusi ja uusi kogemusi pakkuv. „Enamikes kohtades ootas meid väga soe vastuvõtt ja kõikjal olid lapsed hingega filmitegemise juures. Kohati olid noored filmitegemiseks suure hulga eeltööd ära teinud ja tulid töötuppa juba kindla teadmisega mida nad teha soovivad ja millist sõnumit teistele lastele edastada tahavad. Filmi tehes saadud teadmised narkootikumide ohtlikusest jäävad kindlasti ka paremini meelde,” lisas Ernits.

 

Tuuri ajal pöördusid Tervise Arengu  Instituudi poole paljud koolid palvega pikendada tuuri ja külastada ka teisi Eestimaa koole. Samuti tundsid ettevõtmise vastu huvi mitmed paikkondlikud ettevõtjad, kes pakkusid omalt poolt võimalust tuuri jätkumist täiendavalt rahastada.

 

Tervise Arengu Instituudi tervise edendamise osakonna juhataja Anu Harjo sõnul kaalutakse kindlasti võimalust sarnaste ettevõtmiste jätkamiseks. „Huvi selliste ennetusmeetodite kasutamiseks on märkimisväärne, sest lapsed teavad sageli ise, mis oleks see sõnum või meetod mis jõuaks eakaaslasteni, kuid eks palju sõltub ka rahast. Kui leiduks rohkem ettevõtjaid, kes sellistele ettevõtmistele õla alla paneks, võiksime juba uue aasta algusest taas koolinoortele põnevaid ja kasulikke tegevusi pakkuda,” lisas Harjo.

 

Tuuril valminud anima- ja lühifilmidest parimad saavad osaks kevadesse planeeritud narkovastasest reklaamikampaaniast.

 

Kinobussi narkovastane tuur oli juba teine Tervise Arengu Instituudi koolidele suunatud tuuriprojekt. Kevadel käis ansambel Terminaator, Tervise Arengu Instituudi ja Nukuteatri toel, Eestimaa koolides tubakavastast teavitust tegemas.

 

Lisainfo:

Anu Harjo

Tervise Arengu Instituudi

tervise edendamise osakonna juhataja

659 3974

anu.harjo@tai.ee

 

Anu Ernits

Kinobussi projektijuht

5222200