Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Suitsuprii klassi tiitli pälvisid tänavu 134 klassi 62- st erinevast koolist

Eesmärgiga vähendada tubakatoodete tarvitamist noorte seas ja ennetada südame-veresoonkonna haigestumist viidi Tervise Arengu Instituudi eestvedamisel juba kolmandat korda läbi võistlust suitsuprii klassi nimetuse eest. Sel õppeaastal algas võistlus 15.septembril 2004 ja lõppes 15. mail 2005.
Vastavalt juhendile pidid osalevad klassid koos klassijuhatajaga kirjutama alla lepingu, milles nad kinnitasid, et vähemalt võistluse perioodi jooksul ei kasuta nad tubakatooteid. Võistlust alustasid 347 klassitäit lapsi 127 Eesti koolist. Võistlust alustanute koguarv oli 8000. Detsembris tehtud vahekokkuvõtete põhjal jätkas võistlust 70% osalejatest, ehk 5381 õpilast.
Peale lõppkokkuvõtte tegemist on Eesti suitsuprii klassi tiitli pälvinud 13 4 klassi 62 -st erinevast koolist. Võistluse koordinaatori Kädi Lepa sõnul suutsid jääda mittesuitsetajateks 2831 õpilast ehk rohkem kui kolmandik (37,25%) võistlust alustanutest. Kokkulepetest kinnipidamise eest loosib Tervise Arengu Instituut osalevatele klassidele välja preemiad, milleks on tasuta vaba aja veetmise võimalus Eesti suuremates veekeskustes. Auhinnad antakse üle 31. mail Maailma tubakavabale päevale pühendatud infopäeval, kus avalikustatakse loosimise tulemused ning jaotakse ka tasuta „Ole tubakavaba“ filmi.

Rahvusvahelise auhinna, tasuta lennukiekskursiooni ühte Euroopa riiki, sai sel aastal Rumeenia.
Loositi välja pääsmed koos transpordiga Pärnu Tervisekeskuse Veeparadiisi järgmistele suitsupriidele klassidele:
Harjumaa- Saku Gümnaasiumi 5b klass
Ida-Virumaa- Kohtla Põhikool 8. klass
Raplamaa - Kabala Põhikool 6. klass
Valgamaa - Valga Vene Gümnaasium 10 klass
Viljandimaa- Karksi-Nuia Gümnaasium 9a klass
Võrumaa- Võru I Põhikool 8b klass
Euroopa päevikud järgmiseks õppeaastaks said Kurisiku Gümnaasiumi õpilased ja klassijuhataja
Järgmine võistlusperiood algab 3. oktoobril 2005 ja kestab 3. märtsini 2006.
Suitsupriid klassid

Tervise Arengu Instituudi poolt on valminud noortele mõeldud tubakaennetusfilmi „Ole tubakavaba“.
Õppefilmi jaotatakse tasuta kõikidele koolidele ning see on mõeldud nii eesti kui vene kooli õpilastele eesti ja vene keeles.
Õppefilmi tutvustus
------------------------------
Kädi Lepp
6593 98