Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Narko.ee veebilehte külastab keskmiselt tuhat inimest päevas

13. märtsist algas Tervise Arengu Instituudi (TAI) poolt korraldatud ja 15-19-aastastele eesti ja vene noortele suunatud teavituskampaania „Jää puhtaks!“. Teavituskampaania raames olid tänavatel, internetis, noorte kogunemiskohtades ja noorteväljaannetes plakatid, millega tutvustati uut veebilehekülge www.narko.ee. Sellelt leiab põhjalikku informatsiooni narkootikumide kohta nii eesti kui vene keeles. Teavituskampaania on ajendatud tõsiasjast, et noored ei ole piisavalt kursis narkootikumide ja nende tarbimisega seotud ohtudega. Info, mis noorteni narkootikumide kohta jõuab, on sageli väär ning moonutatud.

Uuringud näitavad, et uimastite pruukimine Eesti noorte seas on viimaste aastate jooksul järsult tõusnud. Kui 1995. aastal oli Eesti õpilastest hulgas uimasteid proovinuid 7%, siis 2003. aastal juba 24%. Viimased uuringutulemused näitavad, et vähemalt korra elus on narkootikume proovinud kogunisti 34,8% ehk enam kui kolmandik 16-24 aastastest noortest. Samas on noorte teadlikkus narkootikumidest jätkuvalt väga madal.

Tänasest, 10. aprillist algab narkovastase teavituskampaania „Jää puhtaks!“ järgmine etapp ning telekanalites hakkab jooksma vastav teleklipp. Teleklippi on võimalik alla laadida ka teavituskampaania kodulehelt www.narko.ee ning aprillikuu jooksul võib seda näha TV3 ja TV3 pluss telekanalites.