Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Südamenädalal juhitakse tähelepanu liikumisele ja laste toitumisele

Regulaarne liikumine on vajalik igas vanuses inimesele, et ennetada südame- ja veresoonkonnahaigusi ja paranda enesetunnet. Liikumine on kasulik nii kehale kui vaimule - hoiab vererõhu normi piires, parandab inimese kehalist võimekust, vajadusel põletab intensiivsema treeninguga rasva, mis hoiab omakorda kehakaalu kontrolli all.
Juba varakult tasuks mõelda laste toitumisharjumustele, sest just noores eas on hea kujundada toitumisharjumusi ning õpetada lapsi jälgima toidulauale pandavate toiduainete tervislikkust ja vitamiinirikkust. Eelistada tuleks välismaisele kodumaist toodangut ning tarbida palju puu- ja köögivilju, sest laps vajab rohkesti vitamiine ja mineraalaineid.

Tallinnas toimub kolmapäeval, 18. aprillil, kell 16-19 Viru keskuses tasuta südamenädala üritus, mille põhiteemaks on füüsiline aktiivsus ja laste toitumine. Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi annab kõikidele asjahuvilistele nõu tervislikust toitumisest.
Liikumisest ja tervisespordist räägib Status Clubi treener Tarmo Tiits. Noortele, aga miks ka mitte vanematele, kellele meeldib liikumine ja kaasaegne tants, on koostatud lühike show hip-hop ja street dance stiilis Tantsustuudio Pro Dance’i poolt. Lisaks tehakse tantsijatega intervjuu teemal, „kui hea on trennis käia ja mida selline elustiil tähendab“.
Ürituse juht on Margo Mitt ja kohapeal hoolitsevad muusika valiku eest DJ MK ja laulja Rebecca Kontus. Üritusel jagatakse lastele õhupalle ning huvilistele infomaterjale oma südametervise hoidmise kohta.

Nädala jooksul toimub poekettides tervislike valikute kampaania, kus kujutatakse võrdlusena eri toitude rasva-, soola- ja suhkrusisaldust. Samas toimuvad erinevad üritused üle kogu Eesti, nende kohta saab täpsemat informatsiooni maavalitsuste kodulehekülgedelt ning kohalikest ajalehtedest!

Südamenädala üritused maakondades