Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Kanepivastane teavituskampaania "Kanep tõmbab Sind"

Tervise Arengu Instituut algatab tänasest kanepivastase teavituskampaania "Kanep tõmbab Sind". Selle eesmärk on teavitada noori kanepi tarvitamisega kaasnevatest riskidest.

Kanep on kõige enam levinud keelatud uimasti, mille tarvitamine on Eestis elavate noorte seas viimase kümne aasta jooksul drastiliselt tõusnud. Kui 1999. aastal oli kanepit proovinud 12% 15-16-aastastest noortest, siis 2007. aastaks oli neid juba juba 27% (andmed The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs (ESPAD) 2007. aasta uuringust). Samas ei teadvusta noored endale kanepitarvitamisega seotud terviseriske ega selle ebaseaduslikkusest tulenevaid probleeme. Paljud usuvad siiralt, et kanep on ohutu ja süütu aine.

Kampaania kirjeldab kanepi pruukimisega kaasnevaid ohtusid nii vaimsele kui füüsilisele tervisele ja muid tarvitamise võimalikke tagajärgi. Kutsume kõiki üles end harima ja kanepi ohtudega kurssi viima.

Rohkesti infot kanepi kohta nii eesti kui vene keeles on nüüdsest lisatud narko.ee veebilehele. Tutvustatakse kanepitarvitamise ajalugu ning selgitatakse selle mõju inimese käitumisele ja tervisele. Samuti lükatakse ümber mitmed linnalegendid.

Kampaania materjale jagatakse polikliinikutes ja perearstikeskustes üle Eesti, samuti Ida-Virumaa, Tallinna ja Tartu kaubanduskeskustes ja kõrgkoolide ühiselamutes. Kampaania plakatid on väljas bussipeatustes ja muudel välimeedia pindadel, selle klipp jookseb kõigis telekanalites ning kaasatud on ka suhtlusportaal rate.ee.

kampaania visuaal

Täiendav informatsioon:
Ann Virkus
projektijuht
Tervise Arengu Instituut
tel: 659 3972
GSM: 5669 2205
e-post: ann.virkus@tai.ee