Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Ülemaailmne tubakavaba päev

31. mail, kell 13.00-16.00 toimub Tallinnas Tammsaare pargis Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud vabaõhuüritus ülemaailmse tubakavaba päeva tähistamine, kus jagame infot tubakatoodete ja suitsetamise kahjulikkusest ning esinesid mitmed artistid.

Noortele pakume mitmekülgset meelelahutusvõimalust ja räägime suitsetamise kahjulikkusest. 2008. aastal pöörati tähelepanu ka passiivsele suitsetamisele, mis kahjustab tervist samamoodi kui suitsetamine.

Tervise Arengu Instituudi telgis jagame infomaterjale suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete kahjulikkusest, aga ka passiivsest suitsetamisest.
Samuti on kohal Euroopa Liidu suitsetamisvastase kampaania telk „HELP - elagem tubakata!“, kus kõigil soovijail on võimalik spetsiaalse CO-testri abil mõõta vingugaasi ehk süsinikmonoksiidi sisaldust oma organismis ning saavad tubaka-alast infot Eesti Vähiliidu ekspertidelt.

Ülemaailmse tubakavaba päeva iga-aastase tähistamisega alustati 1987. aastal, mil Maailma Terviseorganisatsioon soovis selle päeva tähistamisega tõmmata rohkem tähelepanu ülemaailmsele tubakaepideemiale ning ennetatavatele haigusjuhtudele ja surmajuhtudele, mida tubakas põhjustab.