Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Barcelonas toimub "Shape up" Euroopa konverents

Linnad Euroopa Liidu kahekümnest riigist jagavad 6.-7. novembrini Barcelonas projekti „Shape up“ raames omavahelisi kogemusi, kuidas parandada laste ja noorte toitumis- ja liikumisharjumusi.

„Shape up“ (2006-2008) on rahvusvaheline projekt, mida toetab Euroopa Komisjon. Projekti on kaasatud 26 linna 25-st Euroopa riigist. Eestit esindab koostööprojektis Tallinna linn ning juhtasutuseks on Tervise Arengu Instituut. Projekti koordineerib Barcelona Keskkonna- ja Tervisehariduseuuringute programm Hispaanias. Koostööpartneriteks on mitmed Euroopa ülikoolid ning WHO Euroopa Tervist Edendavate Koolide Võrgustik.

Projekti eesmärgiks on pöörata enam tähelepanu laste ülekaalulisuse ja rasvumisega seotud põhjustele, kaasata probleemide lahendamisse erinevaid sektoreid, valitsusstruktuure riigi- ja kohaliku omavalitsuse tasandil ning lasteasutusi. Projekti peamiseks ülesandeks on laste ja noorte igapäevase toitumis- ja liikumisharjumuste parendamine.

Projekti eesmärkide elluviimiseks luuakse ühtne võrgustik, kes omavahel jagab kogemusi. Koostööpartnerite tegevuste kohta on avatud ka infoportaal, perioodiliselt antakse välja ajalehte Shape up Newsletter ja viiakse ellu eesmärkidest lähtuvaid tegevusi. Projekti eelarve kolme aasta peale kokku on 45 515 eurot.

Tallinna linnast on projekti kaasatud Rabarübliku Lasteaed, Kalamaja Põhikool ning Tallinna 37. Keskkool.

20. novembril sõidab TAI esindaja Siivi Hansen ja eelpoolnimetatud lasteaed ja koolid Krimuldasse sealse Shape Up kooli õpilaste ja õpetajatega tervisedendamise alaseid kogemusi vahetama.