Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Eesti-Vene koostööseminar HIV-teemal

Tervise Arengu Instituut korraldab 8. ja 9. detsembril Narva-Jõesuus rahvusvahelise Eesti-Vene koostööseminari „HIV- vanad probleemid, uued lahendused“.

Seminari eesmärk on välja selgitada koostöövajadused ja - võimalused tööks HIV riskigruppidega. Osalevad esindajad organisatsioonidest, mis tegelevad süstlavahetuse, narkomaania ravi ja rehabilitatsiooniga, samuti ka esindajad teistest tervishoiu- ja sotsiaalasutustest, politseist, kriminaalhooldusest ja kohalikust omavalitsusest.

8. detsembril arutatakse koostöös vene ja soome kolleegidega, millised on Eesti (Ida-Virumaa) ja Venemaa (Leningradi oblast) koostöövõimalused prostitutsiooni kaasatute seas HI-viiruse ennetamisel. Eesti ja vene partnerid tutvustavad olukorda vastavates regioonides ja vahetavad kogemusi senise töö osas.

9. detsembril toimub koostööseminar prostitutsiooni kaasatutele suunatud teenuste arendamiseks. Peale seminari lõppu on plaanis arutelu, kuidas arendada võrgustikualast koostööd Ida Virumaa erinevate organisatsioonide vahel, kes tegelevad narkomaania ja AIDSI alase ennetustöö, ravi- ja rehabilitatsiooniga. Tööst riskigruppidega jagavad oma kogemusi Soome ja Norra esindajad.
Seminar toimub Meresuu SPA & Hotellis.

Lisainfo: Aljona Kurbatova, mob. 56 450592, aljona.kurbatova@tai.ee