Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Shape Up Euroopa konverents Barcelonas


Barcelonas toimus 6-7. novembril konverents, mis võttis kokku 3-aastase laste ja noorte igapäevase toitumis- ja liikumisharjumuste parendamisele suunatud Shape Up programmi tulemused ja seadis sihid edaspidiseks. Konverentsi käigus vaadati tagasi kolme-aastase projekti käigus tehtud tööle ja saavutatule.
Eestit esindas viieliikmeline esindus: Siivi Hansen kui Shape Up rahvusvaheline koordinaator, Rabarübliku lasteaiast Tiiu Annus ja Sirje Raud, Tallinna 37. Keskkoolist Liilia Link ja Terje Kaldur.

Eestit esindas kolme aasta Shape Up töö põhjal fotodest tehtud kokkuvõtlik video-ja audioesitlus, mille autoriks oli Tallinna 37. Keskkooli 11.c klassi õpilane Henrik Peinar. Projektis osalenud riigid said kingituseks raamatu, mis koostati valikuna linnade parimatest tegevusnäidetest. Projekti käigus toimuva protsessi hindamisel vaadeldi projekti üldist rakendamist ja atraktiivsust, osalejate suhtumist ja kogemusi, suutlikkust edasiseks professionaalseks tegevuseks ja loovust.

Shape Up (2006-2008) oli rahvusvaheline projekt, mida toetas Euroopa Komisjon. Projekt kaasas 26 linna 25-st Euroopa riigist. Eestit esindas koostööprojektis Tallinna linn ning juhtasutuseks oli Tervise Arengu Instituut. Projekti koordineeris Barcelona Keskkonna- ja Tervisehariduseuuringute programm Hispaanias. Shape Up koostööpartneriteks olid mitmed Euroopa ülikoolid ning WHO Euroopa Tervist Edendavate Koolide Võrgustik. Projekti eesmärgiks oli pöörata enam tähelepanu laste ülekaalulisuse ja rasvumisega seotud põhjustele, kaasata probleemide lahendamisse erinevaid sektoreid, valitsusstruktuure riigi- ja kohaliku omavalitsuse tasandil ning lasteasutusi.