Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Tervise Arengu Instituut kordab HIV teavituskampaaniat "Sinuga seda ei juhtu?"

Tänu partnerite kaasabile kordab Tervise Arengu Instituut oma eelmise aasta mais läbi viidud HIV-teemalist teavituskampaaniat "Sinuga seda ei juhtu?", mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust kondoomi kasutamise olulisusest, seda eriti juhusuhetes.

”Eriline tänu siinkohal välireklaamifirmale JCDecaux ja AS-le Eesti Statoil, kes võimaldasid meile kampaaniamaterjalide levitamist ilma tasuta. See näitab, et ka keerulistel aegadel on hea tahtega võimalik palju ära teha,” sõnas Tervise Arengu Instituudi kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Noormets. ”Ilma nende abita ei oleks olnud võimalik seda kampaaniat teha. Partnerite toetus on eriti tähtis olukorras, kus ennetustööle eraldatavad vahendid on oluliselt vähenenud.”

Eesti- ja venekeelsed kampaania plakatid (lisatud ka manusesse) on väljas bussipeatustes ja muudel välimeedia pindadel Tallinnas, Narvas, Jõhvis ja Rakveres. Kampaania materjalid paigaldatakse Statoili teenindusjaamadesse üle Eesti.

Kampaania on suunatud eelkõige noorte seksuaalselt aktiivses eas meeste teavitamisele. Vastavalt uuringutele on meestel võrreldes naistega rohkem juhusuhteid ja seksuaalpartnereid, samas on nende teadmised HIV levikuteedest madalamad. Kuigi HIV on Eestis väga levinud ei kasuta 57% noori (19-29aastaseid) juhusuhetes igal korral kondoomi. Sellest vanemate hulgas on kasutajaid veelgi vähem. 46% samas vanuses meestest ei võta aga suguhaiguse kahtluse korral üldse midagi ette.

Alates 1988-st aastast on Eestis HIV diagnoositud 7128 inimesel, sealhulgas aids 272 inimesel.