Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Eesti parim koolisöökla on Kivi-Vigala Põhikool

Eile, 4. novembri õhtul Tallinna Toidumessil peetud konkursi „Parim koolisöökla“ finaalvõistlusest väljus võitjana Kivi-Vigala Põhikool Raplamaalt, mida esindasid kokad Rutt Rasva ja Katrin Klimenko.

Konkursi finaali pääsesid seitse kooli. Lisaks võitjale olid nende hulgas veel Kõrveküla Põhikool, Paikuse Põhikool, Saku Gümnaasium, Tallinna Arte Gümnaasium, Tallinna Pae Gümnaasium ja Õismäe Kool. Etteantud aja, ca 2 tunni ja 10 minuti jooksul tuli kokkadel valmistada nende koolis pakutav tavapärane koolilõuna ning lisaks roogi nii, et kokku valmiks igal võistkonnal supp, praad ja magustoit.

Parima koolisöökla selgitas välja professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev ¾ürii, kes võttis hindamisel arvesse toidu maitset, koolilõuna toiteväärtust, välimust, serveerimist ning valmistamise protsessi. ®ürii esimehe Vello Kivibergi sõnul oli selleaastane võistlus üllatavalt tasavägine. ”Rõõm on näha, et finalistide üldine tase on tõusnud. Võrreldes eelmise aastaga on toidud läinud veelgi maitsvamaks, arenguruumi on siiski magustoitude osas.”

Rutt Rasva ja Katrin Klimenko Kivi-Vigala Põhikoolist osalevad konkursil juba neljandat korda. „Selline võistlus annab adrenaliini ja on innustav vaheldus koolisöökla igapäevatööle.“

Võitja kooli meeskond sõidab Elektrolux Eesti toetusel kevadel kahepäevasele koolitusreisile Helsingisse Gastro messile.

Parima koolisöökla konkurss toimus kolmes voorus. Esimeses voorus pidid koolisööklad esitama oma koolilõuna menüüd ja täitma kooli puudutava küsimustiku. Teise vooru käigus analüüsis toitumisspetsialistidest koosnev ¾ürii menüüde toitaine- ja energiasisaldust ning külastas sööklaid kohapeal. Esimese kahe vooru tulemusi kommenteerides sõnas Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, et tänavu jäid silma oluliselt paremaks muutunud menüüd.

Tervise Arengu Instituut korraldas parima koolisöökla konkurssi tänavu neljandat korda.