Uudised

Back

Uudis

20. MÄRTS 2016

Algab Eesti parima koolisöökla väljaselgitamine

Tervise Arengu Instituut kuulutab viiendat korda välja üleriikliku võistluse parima koolisöökla leidmiseks.


Koolide toitlustajatele mõeldud võistluse eesmärgiks on parimate näidete varal innustada koolitoitlustajaid oma tööd tõhustama, et paraneks toitlustajate professionaalsus, tõuseks koolitoidu kvaliteet ning koolitoidu populaarsus õpilaste seas. Võrreldes eelmiste aastatega on tänavu muudetud kandideerimine lihtsamaks ning uus on ka hindamissüsteem. Uudisena on koolitoitlustajatel võimalik osaleda erialastel koolitustel.

Võistlus toimub kahes etapis. Eelvoorus tuleb koolide toitlustajatel professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnevale ¾üriile esitada koolinädala lõunamenüüd koos tehnoloogiliste kaartidega, täita ankeet ning teha fotod nii sööklast kui köögist. Võistlus
päädib finaaliga 28. oktoobril toidumessil Tallinn FoodFest 2010, kus edasipääsenud koolikokkadel tuleb etteantud ajaga valmistada näidislõuna.

2009. aasta parimaks koolisööklaks valiti väga tasavägises finaalis Kivi-Vigala Põhikool Raplamaalt, mida esindasid kokad Rutt Rasva ja Katrin Klimenko. Üldse osales eelmise aasta võistlusel 16 kooli üle Eesti, neist finaali pääses edasi seitse.

Võistluse materjalide esitamise aeg on 20. september. Võistluse täpsemad tingimused ning ülevaate eelmiste konkursside kohta leiab SIIT