Kampaaniad 2020

Back

14. JAANUAR 2020

Tubakast loobumise kampaania Sigarexit

SigarexitSuitsetamine Eestis väheneb, kuid aeglases tempos. Suitsetajad teavad, et tubakast loobumine võib olla küllaltki keeruline ja esimesel katsel see õnnestuda ei pruugigi. Leidub inimesi, kes suudavad loobuda päevapealt, ent paljudele on tubakast loobumine vaeva ja pingutust nõudev. Koos teistega on tubakast loobumine lihtsam ja isegi kui selja taga on mõni tulemusteta katse, tasub alati uuesti proovida. Kõige olulisem on teha kindel otsus, astuda esimene samm ja ebaõnnestumise järel mitte alla vanduda.

Tubakast loobuda tasub alati, ka siis, kui ollakse aastaid või aastakümneid suitsetanud. Tubakast loobumine hakkab positiivselt mõjuma kohe, esimeste tundidega.

Kampaaniaaeg: 01.01. – 31.01.2020

Sihtgrupp: tubakatarvitajad, kes on mõelnud loobumisele või on proovinud varemgi loobuda. Kõikide tubaka- ja nikotiinitoodete tarvitajaid, sh e-sigaret.

Sõnum: koos teistega on tubakast loobumine lihtsam ja isegi kui selja taga on mõni tulemusteta katse loobumiseks, siis tasub alati uuesti proovida. 

Kampaania on mõeldud kõikide tubaka- ja nikotiinisisaldusega toodetest loobumiseks, mitte ainult sigaretist. Siia alla käib kindlasti ka E-sigaret, mis on võrdne tubakatoodetega ja kindlasti ei sobi loobumise abivahendiks.

Kampaaniakanalid

Facebooki grupp SIGAREXIT – kuni 31.01.2020 ilmus iga päev postitus, mis kajastas kas Maiani ja Roberti käekäiku loobujana või andis nõuandeid, näiteks kuidas kiusatushetkedega toime tulla või kust leiab nõustajate abi.

  • Televisioon – telereklaamid, kus Maian ja Robert kutsuvad endaga koos Sigarexitit tegema, ehk uuel aastal tubakast loobuma.
  • Välimeedia – Üle Eesti linnades välireklaamid, kus Maian ja Robert kutsuvad endaga koos Sigarexitit tegema, ehk uuel aastal tubakast loobuma.
  • Ühistransport – Üle Eesti ühistranspordis üleskutsuvad plakatid tubakast loobumise kohta.
  • Raadio – üleskutse Sigarexitile
  • Internet – bännerreklaamid ja videoklipid, kus Maian ja Robert kutsuvad endaga koos Sigarexitit tegema, ehk uuel aastal tubakast loobuma.
  • Apteekide siseekraanid – Sigarexiti üleskutsega

Kampaania pressiteade

Kampaania on nii eesti kui vene keeles.

Tubakainfo.ee-s on mitmeid abivahendeid suitsetamisest loobumise toetamiseks. Näiteks saab lehel teha Fagerströmi testi, mis aitab määrata tubakasõltuvuse tugevust. Loobumisplaan sisaldab soovitusi toimetulemiseks esimesel neljal päeval, mil suitsetamisest loobujal on kõige raskem. Rahakalkulaator aitab kui palju saab suitsetamisest loobumisega raha säästa.