Kampaaniad 2019

Back

01. MÄRTS 2019

Suitsetamine kahjustab sind alates esimesest mahvist – loobu kohe

TubakakampaaniaInimesed, kes alustavad suitsetamist teismelisena ning suitsetavad kaks aastakümmet või enam, surevad WHO andmetel keskmiselt 20–25 aastat varem kui need, kes ei ole kunagi suitsetanud. Lisaks sellele, et suitsetajad varem surevad, on neil ka suurem tõenäosus haigestuda paljudesse pahaloomulistesse kasvajatesse.

Kampaania juhtis tähelepanu suitsetamisest põhjustatud tervisekahjudele ning sellele, et suitsetamisest loobumisel hakkab tervis paranema juba esimeste tundidega.

Tubakast loobumine hakkab positiivselt mõjuma kohe, esimeste tundidega. Paraneb vererõhk, taastub lõhna ja maitsete tundmine, paraneb hingamine ja füüsiline võimekus. Ühe aastaga väheneb südamehaiguste risk poole võrra. Samuti hakkab vähenema vähirisk. Kui inimene loobub suitsetamisest enne 35. eluaastat, siis võib tema oodatav eluiga saada samaväärseks mittesuitsetaja omaga.

Eestis suitsetab igapäevaselt umbes viiendik täiskasvanutest. Suitsetamine on aastate jooksul enim vähenenud kõrgema haridustasemega inimeste hulgas ning meeste hulgas rohkem kui naiste seas. Suitsetamine noorte seas väheneb, viimase kahekümne aasta jooksul on igapäevasuitsetajate osakaal vanusegrupis 16–24 vähenenud umbes kolmandiku võrra, 28,6 protsendilt 18,5 protsendini.

Kampaania sihtgrupp: suitsetajad vanuses 20-45 a.

Kampaania aeg 07.-27.01.2019

Kampaaniakanalid

välimeedia
tele
internet
tubakainfo.ee