Kampaaniad 2018

Back

10. JAANUAR 2019

Alkohol ja vaimne tervis

alko vaimne tervis kampaania2018. a augustis Tervise Arengu Instituudi tellimusel Turu-Uuringute AS-i läbi viidud küsitlus näitas, et alkoholi tarvitab 76% täisealistest eestimaalastest. Arvestatav hulk elanikest peab alkoholi abivahendiks probleemidega toimetulekul. Veerand vastanutest nõustus, et alkohol aitab neil saada paremaks suhtlejaks, viiendik peab alkoholi heaks unerohuks ning 14% näeb alkoholis head vahendit negatiivsete emotsioonidega toimetulekuks. Kahjudest, mida sagedasem tarvitamine inimesele endale ja lähedastele kaasa toob, ollakse sageli küll teadlikud, kuid endaga neid kahjusid tihtipeale seostada ei osata või ei soovita.

Kampaania keskendus alkoholitarvitamise ja vaimsete häirete seostele – alkoholi tarvitamine stressi ja negatiivsete emotsioonidega hakkamasaamiseks võib neid hoopis süvendada ja viia ka näiteks uneprobleemide ja depressiooni tekkeni.

Kampaania sõnumiks oli, et me kõik tunneme negatiivseid tundeid, kuid alkohol ei ole ravim negatiivsete emotsioonidega (kehv meeleolu, halb tuju, elumured, probleemid, ärevus, hirm, pinge, frustratsioon, lootusetus, stress) toimetulekuks, vaid süvendab olemasolevaid emotsionaalseid probleeme ja võib viia depressiooni ja/või ärevushäireteni.

abotKampaania sihtrühmaks olid 25 kuni 45 a mehed ja naised, maa- kui linnalise elulaadi esindajad, eesti ja vene keelt kõnelevad inimesed. Kokkuvõttes täiskasvanud inimesed, kes tarvitavad alkoholi liiga palju, ent ei ole veel sõltlased ning eriti need, kes kasutavad alkoholi negatiivsete emotsioonide "ravimiseks". 

Kampaania aeg: 5. november 2018 - 30 november 2018.

Kampaaniakanalid

Pressiteade