Kampaaniad 2016

Back

03. JAANUAR 2019

Teavitust passiivse suitsetamise ohtudest

passiivne suitsetamine prygikast tydrukTubakasuitsu ohtlikkust kõrvalseisjale hinnatakse tegelikust väiksemaks – nii suitsetajate kui mittesuitsetajate poolt. Mittesuitsetajad ise peavad tubakasuitsu pigem ebameeldivaks kui ohtlikuks. Normi tasemel peetakse mittesuitsetajate, eriti laste ja rasedate juuresolekul lubamatuks. Kuid reaalne käitumine ei vasta sageli tõekspidamistele. Paljud suitsetajad siiski teevad heas usus pingutusi, et teisi suitsu eest kaitsta. Näiteks minnakse teistest natuke eemale, puhutakse suitsu kaugemale, ruumides suitsetatakse avatud akna all, teises toas jne.

Kampaania oli suunatud peamiselt 25-45-aastastele suitsetajatele, eelkõige kooselus ja peredega inimestele, kelle suitsetamine mõjutab rohkem ka teisi. Samuti sooviti teavitada avalikkust laiemalt.

Kampaania eesmärk oli kutsuda üles suitsetajaid ümbritsevate inimeste tervisest hoolima ning mittesuitsetajaid oma õiguste eest seisma. Kampaania soovis suurendada suitsetajate teadlikkust tubakasuitsu kahjulikust mõjust kõrvalseisjatele. 

Kampaania sõnum: Rohkem kui 80 protsenti mürgisest sigaretisuitsust on nähtamatu ja lõhnatu. Kaitsmaks teisi suitsu eest peab kodu ja auto olema suitsuvaba.

Kampaania aeg 4. juulil 2016 - 1. november 2016

Kampaaniakanalid

 Pressiteade