Kampaaniad 2015

Back

04. SEPTEMBER 2015

Köögiviljad kaalu ei kasvata

kaalu ei kasvata 2015 thumbPuu- ja köögiviljade söömist edendav kampaania „Köögiviljad kaalu ei kasvata" keskendub 2015. aastal köögiviljadele. Teavituse eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust ja näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikul viisil kehakaalu kontrolli all hoida või seda alandada.

Kampaania sihtrühm on naised ja mehed vanuses 20-35, kes ei söö piisavalt köögivilju.

Ebatervislik toitumine, sealhulgas ebapiisav puu- ja köögiviljade söömine mõjutab kehakaalu. Ülekaaluliste naiste osakaal on 10 aastaga kasvanud 38%-lt 49%-ni ning meeste hulk 43%-lt 54,5%-ni. Selleks, et kehakaalu kontrolli all hoida, peaks sööma vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju päevas. Viiest portsjonist kaks peaksid olema puuviljad ja vähemalt kolm köögiviljaportsjonid. Tänu suurele vee- ja kiudainetesisaldusele täidavad puu- ja köögiviljad hästi kõhtu, andes samas vähe energiat ja sisaldades minimaalselt rasvu. Kuna köögivilju on üsna keeruline üle tarbida, siis võib neid rohkem süüa. Naised võiksid siiski piirduda 7–8 portsjoni ehk peotäie köögiviljadega päevas. Meestel, kelle energiavajadus on suur, on soovituslik kogus isegi kuni 15 portsjonit päevas.

Kampaanias kasutatud kanalid: televisioon, raadio, välimeedia ja internet. Veebileht sisaldab toidublogijate soovitusi köögiviljatoitude valmistamiseks ning võimalilk oli tellida endale e-mailile igapäevaselt ka ühe köögiviljatoidu retsepti. Söögikohad tegid kampaania ajal köögiviljarikastele toitudele soodustusi või pakkusid erimenüüd. Ringsõitu tegi köögiviljalavka, pakkudes sooja köögiviljatoitu ja jagades infomaterjale.

Kampaania periood: 6. aprill - 3. mai 2015. Kampaania II osa toimub sügisel 2015.

Kampaaniat rahastati Euroopa Sotsiaalfondist, programmi „Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014" raames.

Kampaania materjalid:

Plakatid

Veebileht

Teleklipid: