Kampaaniad 2013

Back

08. NOVEMBER 2013

Sööme ära!

soomeara sibul est2013 thumbTervise Arengu Instituudi korraldatav kampaania puu- ja köögiviljade söömise edendamiseks jätkab 2012. aastal alustatud „Sööme ära!" teemal. Kampaania eesmärk on meelde tuletada soovitust süüa vähemalt 5 portsjonit ehk 5 peotäit puu- ja köögivilju päevas.

Kuigi puu- ja köögiviljade söömine on üks tervisliku toitumise põhialustest, sööb vaid 9% Eesti elanikest viis ja enam portsjonit puu- ja köögivilju päevas. 2012. a sügisel 15–74-aastaste elanike seas läbi viidud küsitlus näitas, et ligi pooled ehk 49% söövad 1–2 portsjonit puu- ja köögivilju päevas ning 26% ei söö neid igapäevaselt üldse. Teadlikkus sellest, kui palju tuleb puu- ja köögivilju süüa, on kasvanud, kuid probleemiks jääb sageli ideede ning pealehakkamise puudumine, et puu- ja köögivilju erineval viisil valmistada.

Jätkame ideede ja soovituste pakkumist. Kampaania veebilehelt leiab retsepte puu- ja köögiviljade valmistamiseks, blogis on soovitused hobi- ja professionaalsetelt kokkadelt. Samuti on mitmeid võimalusi kampaanias osalemiseks, saates fotosid või retsepte või vastates küsimustikule.

Kampaaniale „Sööme ära!" pakuvad tuge erinevad toitlustusasutused üle Eesti, samuti suuremad toidukaupluste ketid, kes kõik teevad soovitusliku puu- ja köögiviljade koguse kättesaamise lihtsamaks ja soodsamaks.

Kampaanias osalevad ka pea kõik maakonnad, kus korraldatakse erinevaid kampaaniat toetavaid üritusi, näiteks toidutegemise õpitubasid ja retseptivõistlusi.

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014" raames.

Loe ka kampaania pressiteadet.

Kampaania materjalid

Välimeedia plakatid

Kampaaniaveeb

Teleklipid