Kampaaniad 2012

Back

31. MÄRTS 2017

Vabanduse leiab alati (kevad)

vabanduse_leiab_alati_A2_2012_est_6lu Alkoholi liigtarvitamise ennetuskampaania „Vabanduse leiab alati" toimus 20. veebruarist kuni 11. märtsini. Kampaania kesksel kohal oli alkoholi mõju inimese tervisele.

Alkoholiprobleemi ühiskonnas on märgatud ning alkoholiga kaasnevad õnnetused, sotsiaalsed mõjud ja muu selline on inimestele juba ka paremini teada. Paraku loogilist seost alkoholi ja oma tervise vahel ei märgata või ei tunnistata.

Seetõttu jätkas kampaania 2011. aasta sügisel toimunud kampaania „Iga jook jätab jälje" suunal ning teadvustas, et ka mõõdukana tunduv alkoholitarvitamine kätkeb endast riske tervisele ning teeb organismile kahju.

Kampaania sõnumit levitati tele- ja raadioklippidega, väli- ja printmeedias, samuti internetis. Samuti tuletasime meelde, et alkoinfo.ee veebilehel saab igaüks ise oma alkoholitarvitamise riske hinnata (audit test) ning lisasime sinna võimaluse kõigil kirja panna, millised on nende vabandused, et alkoholile "ei" öelda. Kampaania info oli saadaval ka polikliinikutes ja perearstide juures, seda levitati töökohtadel ja maakondlike tervisedendajate kaudu.

Kampaaniat rahastati Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2012-2013" raames ning see on osa Tervise Arengu Instituudi tegevuskavast alkoholikahjude vähendamiseks.

Loe kampaania pressiteadet.

Kampaania materjalid

Välimeedia plakatid: õlu ja vein 

Teleklipid "Õlu" ja "Vein"