Loe Sotsiaaltöö uudiskirja artikleid

Back

06. NOVEMBER 2020

Uus algus Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis

TTHK 80Maarika Veigel
TTK kutseõppe osakond
Õpetaja-õppekavade koordinaator

Novembri alguses oli Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kutseõppe osakonnas oluline sündmus – töökohapõhist õpet alustasid kolme eriala neli uut õpperühma üle Eesti (Narvas, Raplas, Tallinnas, Harjumaal). Kutseõppe selline õppevorm on kujunenud väga nõutuks ja populaarseks nii tööandjate kui ka õpilaste seas.

Kõrgkool panustab töökohapõhise õppe arendamisse ja seda on ka märgatud ning tunnustatud Tallinna 2020. aasta õpiteo nominatsiooniga. Sügis ongi olnud kutseõppe osakonnale väga aktiivne aeg. Kõrgkooli 80. sünnipäeva aastal alustasid septembris neli ja äsja lõpetasid kaks hooldustöötajate rühma (Narva-Jõesuus, Vändras).

Seekord alustasid õppimist lapsehoidjad, hooldustöötajad (kaks rühma) ja tegevusjuhendajad, kokku 81 õppijat. Koostööpartneriteks olevatest asutustest on kaasatud õpetamisse praktikabaaside juhendajad (kokku 41). Töökohapõhises õppes läbivad õppijad 2/3 õppekavast töökohal. Ainuüksi lapsehoidja rühmas alustavad õpet 10 lasteasutuse õpetaja abi/assistenti Tallinnast ja Harjumaalt.

ZOOM-keskkonnas toimunud avaüritusel tervitussõnad öelnud TTHK rektor Ülle Ernitsa sõnul on praeguses olukorras toime tuldud kenasti ja professionaalselt. Kutseõppe osakonna juhataja Piret Tamme rõhutas elukestva õppe olulisust.
Kutseõppe osakonna üks eesmärk on panustada veelgi enam juhendajate tandem-juhendamise edendamisse, tõstes fookusesse praktikabaaside juhendajate IT- ja pedagoogikaoskused. Uus aeg on kujundanud uued vajadused ning ootused muutustega pidevalt kaasa minna. Seda ka juhendajate oskuste ning koostöö puhul. Töökohapõhises õppes õpivad kõik.